Slik blir det nye byrådet

Harald Schjelderup, Pål Hafstad Thorsen og Anna Elisa Tryti blir Arbeiderpartiets byråder.

original_1478639852_7409768

Påtroppende byrådsleder Harald Schjelderup presenterer i dag Bergens nye byråd, utgått av Arbeiderpartiet, KrF og Venstre.

- Dette er et svært godt lag, med høy kompetanse og stort engasjement for byen vår. Sammen skal vi gjøre Bergen til en grønnere og mer rettferdig by. Vi gleder oss til å starte arbeidet, sier Schjelderup.

Her er Bergens nye byråd:

Harald Schjelderup (Ap) - Byrådsleder

Schjelderup (f. 1968) har vært Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret siden 2011, og har tidligere jobbet for blant annet Kavlifondet og Statoil. Schjelderup har hovedfag i administrasjons- og organisasjonsvitenskap fra UiB og sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre.

Dag Inge Ulstein (KrF) - Byråd for finans, eiendom og eierskap

Ulstein (f. 1980) er KrF sin førstekandidat, har tidligere vært byråd for sosial, bolig og områdesatsing, og kommer fra jobben som utviklingssjef i Haraldsplass Diakonale Stiftelse. Ulstein har utdanningsbakgrunn i teologi og arbeids- og organisasjonspsykologi.

Erlend Horn (V) – Byråd for sosial, bolig og inkludering

Horn (f. 1987) er Venstres førstekandidat og kommer fra jobben som rådgiver for rektoratet ved Universitetet i Bergen. Han har vært bystyremedlem for Venstre siden 2011 og medlem av komite for helse og sosial. Horn har mastergrad i sammenliknende politikk fra UiB.

Anna Elisa Tryti (Ap) – Byråd for byutvikling

Tryti (f. 1958) er tidligere kommunalråd for byutvikling, leder av bygningsrådet i Bergen, leder av Vestform og rådmann i Naustdal kommune. Hun jobber i dag som kultursjef i Hordaland fylkeskommune, er utdannet historiker og har lang erfaring fra verv innenfor arkitektur, plan og bygg.

Rebekka Ljosland (KrF) – Byråd for helse og omsorg

Ljosland (f. 1990) er KrF sin tredjekandidat, arbeider til daglig som sykepleier på Haraldsplass sykehus og fullfører en mastergrad i kardiologisk sykepleie. Ljosland har sittet i bystyret siden 2011 og er tidligere leder av Bergen KrFU.

Julie Andersland (V) – Byråd for klima, kultur og næring

Andersland (f. 1978) har vært Venstre sin gruppeleder i bystyret siden 2011 og nestleder av komite for miljø og byutvikling. Hun har hovedfag i sammenliknende politikk fra UiB, og kommer fra jobben som senioranalytiker for bærekraftige investeringer i Storebrand.

Pål Hafstad Thorsen (Ap) – Byråd for barnehage, skole og idrett

Thorsen (f. 1980) har vært leder for komite for oppvekst i bystyret siden 2011 og var Arbeiderpartiets 3. kandidat i valget. Han har sittet i bystyret siden 2003, og har permisjon fra jobben som konsulent i utdanningsavdelingen hos Fylkesmannen i Hordaland.

Det nye byrådet tiltrer torsdag 22. oktober.

Se pressekonferansen her