Temamøte - Kvotemeldingen 15.01.24

Åpent møte i regi av Arbeiderpartiet og Senterpartiet

15. jan, kl. 18:00 — 20:00, Lars hillesgt 19 3 etg
Bilde av fiskeriminister

Fiskeri er en av Norges viktigste næringer. Dette er en tradisjonsbærende næring, som er viktig for sysselsetting, næringsaktivitet og bosetting langs hele den norske kysten. 

I Hurdalserklæringen står det: Fiskerinæringen er av stor betydning for norsk økonomi, og for verdiskaping, bosetting og arbeidsplasser langs hele kysten. Fisken tilhører det norske folket i fellesskap, og regjeringen vil sikre nasjonal råderett og kontroll over fiskeressursene og forvalte disse til det beste for dagens og fremtidige generasjoner. For regjeringen står det sentralt å ivareta de distriktspolitiske målsettingene i fiskerilovgivningen om arbeidsplasser og bosettingen i kystsamfunn. Fiskeritillatelsene skal forvaltes på en måte som ikke bidrar til sentralisering verken innad i regioner eller mellom landsdeler.  

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) legger frem den nye kvotemeldingen for fiskerinæringen i Tromsø fredag 12. januar. Dette er Støre-regjeringens første store fiskerisak i denne perioden. Det er varslet at de vil fremme en rekke forslag som vil kunne påvirke kvotefordelinga og framtidas fiskeripolitikk.

– Kvotemeldingen skal sikre forutsigbarhet og en mer rettferdig fordeling av fiskeressursene. Vi skal sikre en mer helhetlig fiskeripolitikk. Det er viktig for fiskeflåten og for lokalsamfunn langs hele kysten, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).

Mandag 15. januar kommer hun til Bergen for å presentere meldingen. I den anledning arrangerer Arbeiderpartiet og Senterpartiet et åpent møte. 

Møtested: Folkets hus, Lars Hillesgate 19, 3 etg.  KL 1800-2000

Ønsker du å forstå mer om norsk fiskeripolitikk? Her er et nyttig notat som Agenda har laget:- Ei fiskerinæring for dei mange eller for dei få? Ei kort innføring i fiskeripolitikk